Reopening of Camp Zaglav

Reopening of Camp Zaglav

Starting this summer
on Lastovo -
attraction for campers
and nature lovers

Lokacija kampa - Poluotok ZaglavLokacija kampa - Poluotok Zaglav
Lokacija kampa - Poluotok Zaglav

Na poluotoku Zaglav, najljepšem dijelu otoka Lastova, privode se kraju radovi na uređenju modernog kampa sa svim pratećim sadržajima a koji nimalo neće narušavati prirodan okoliš. Ondje će mjesto za idealan odmor naći svi poklonici netaknute prirode.

Kamp s dugom povješćiu. Na istom tom prostoru ljetovali su još od 50-tih pa do 90-tih godina prošlog stoljeća mnogobrojni turisti. Stari kamp je bio raj za ljubitelje prirode i Lastova mada je bio i bez struje i vode, sa tek nekoliko zidanih toaleta, ali sa prekrasno uređenim parcelama u sjeni borova tik uz obalu mora. Nekadašnji gosti i danas posjećuju prostor kampa, raspitujući se o ponovnom otvorenju.

S pogledom na moreS pogledom na more
Ljetovanje s pogledom na more

Lokacija. Kamp se nalazi na sjeverozapadnom dijelu otoka Lastovo na poluotoku Zaglav, samo kilometar od mjesta Ubli. Godinama nakon zatvaranja, kamperi i izviđači su samostalno dolazili boraviti na zemljištu kampa zato jer su tu nalazili mir, prikladno mjesto za šator, te lijepe i skrovite uvale.

Početak rada. Obitelj Fantela-Belinić pokrenula je obnovu kampa i izgradnju novog objekta uz pomoć Ministarstva turizma početkom 2016. godine. Novi kamp, u skladu sa suvremenim standardima kampiranja, sadržavati će 35 kamp parcela od kojih svaka ima direktan pogled na more i prikladan je za smještaj stotinjak ljudi. Početak rada kampa predviđa se za lipanj 2018.

Dođite! ZAGLAVite kod nas!

 

Lokacija objektaLokacija objekta
Lokacija objekta

 

Plan objektaPlan objekta
Plan objekta

Temelji zgradeTemelji zgrade
Temelji zgrade

Zgrada u izgradnji Zgrada u izgradnji
Zgrada u izgradnji

 

Kampiranje u hladoviniKampiranje u hladovini
Kampiranje u hladovini

Location of the camping site